Swedish Nutra Ginseng Energy suplement za imunoloski sistem i energiju

Ginseng Energy

(4 recenzije korisnika)

Tražite prirodan, a superioran energy booster? Swedish Nutra Ginseng Energy povećat će vašu energiju na prirodan i siguran način.

Primamo telefonske narudžbe

Od sada narudžbe svojih omiljenih vitamina i suplemenata možete uraditi i pozivom.

Swedish Nutra Ginseng Energy – Za više energije tokom dana

Namijenjen onima koji traže prirodan, a superioran “energy booster”, Swedish Nutra Ginseng Energy povećat će vašu energiju na siguran način.

Također, odlična je opcija za sportiste koji traže prirodni pokretač za sportske aktivnosti, umanjuje fizičku i psihičku iscrpljenost. Utiče na porast libida.

Ginseng panax, sibirski ginseng i đumbir djeluju pozitivno na imunitet pa su jednako dobri i u otklanjanju simptoma prehlade, stimulišu imunitet i umanjuju upale.

Sastav Ginseng Energy:

Sibirski ginseng
Aktivne tvari Sibirskog ginsenga zovu se eleuterozidi. Sibirski ginseng se tradicionalno koristi za sprječavanje prehlade i gripe, za povećanje energije i za stimulaciju imunog sistema.

Panax ginseng ekstrakt (CA Meyer)
Panax ginseng sadrži ginsenozide i tradicionalno se koristi u Koreji za poboljšanje sposobnosti tijela da se bolje nosi sa mentalnim i fizičkim stresom, te poboljšanje vitalnosti.

Ekstrakt korijena đumbira
Đumbir je popularan kućni lijek s moćnim aktivnim sastojkom gingerolom. Ima mnoge zdravstvene koristi, uključujući bolju probavu, protuupalna dejstva i antioksidativna svojstva, dok pri tome jača imuni sistem.

Vitamin C (askorbinska kiselina)
Dodatna podrška imunitetu.

Vitamin B12 (cijanokobalamin)
Dodatno doprinosi energetskoj funkciji.

Čista višefiltrirana voda, zaslađivač (saharoza), ginseng (Panax CA Meyer), eleuthero (Eleutherococcus senticosus), ekstrakt đumbira u prahu, vitamin C, kofein, regulator kiselosti (limunska kiselina), prirodni okusi, konzervansi (kalijev sorbat, natrij benzoat), zaslađivač (natrijev ciklamat, natrijev saharin), vitamin B12, zaslađivač (steviol glikozidi).

Vrhunska apsorpcija za više energije od prvog gutljaja

Ovaj preparat ima apsorpciju oko 90% s obzirom da je u tečnoj formi, tako da je nekoliko puta više iskoristiv u poređenju sa krutim formama. Dejstvo ovog proizvoda će te sigurno osjetiti – šta više, proizvođač garantuje i do 5 sati opsrbe energijom nakon samo jedne doze.

Dvije od tri biljne komponente ovog kompleksa su ekstrakti, Ginseng panax CA Meyer i đumbir. Najkvalitetniji sastojak u ovom preparatu je zasigurno Ginseng panax CA Meyer koji ima visoku koncentraciju – u dozi od 15ml čak 1250mg.

Šta kaže nauka?

Prikupljeno je impresivno mnogo informacija, a naučna istraživanja su dokumentovala i pregledala korisne efekte Panax ginsenga C.A Meyer.
Jedan od najčešćih standardizovanih ekstrakata, koji se koristi u mnogim studijama, je upravo CA Meyer G115, koji sadrži 4% ginsenozida. S obzirom na velike varijacije, i kvalitativne i kvantitativne, standardizacija mora kontrolirati ukupnu količinu ginsenozida.

 • Sposobnost CA Meyer ginsenga da poveća izdržljivost i vitalnost, dokazana je u brojnim studijama.
 • Djelotvornost u ublažavanju simptoma menopauze potvrđuju dvije studije.
 • Djelotvornost u poboljšanju kognitivnih funkcija je opširno razmatrana.
 • Unos ginsenga CA Meyer u akutnim i višestrukim dozama povezan je s poboljšanjem kognitivnih funkcija.

Niz studija je procjenio efekte ovog ekstrakta u različitim populacijama dobrovoljaca koristeći široko validiran i visoko osjetljiv kompjuterizovani kognitivni sistem za testiranje, Cognitive Drug Research (CDR) sistem procjene.

Nekoliko pretkliničkih studija je pokazalo da ginseng CA Meyer može imati imunomodularna svojstva. Ovi nalazi su potvrđeni u dvije kliničke studije.

Utvrđena je efikasnost i sigurnost ginsenga CA Meyer za potenciranje vakcinacije protiv obične prehlade i/ili sindroma gripe u randomiziranoj, dvostruko slijepoj, placebom kontroliranoj, paralelnoj, multicentričnoj studiji.

Štaviše, efekti ovog ginsenga na smanjenje broja bakterija u bronhijalnom sistemu pacijenata koji su podvrgnuti akutnom napadu hroničnog bronhitisa istraženi su u otvorenoj pilot studiji.

Sigurnosni profil Panax ginsenga CA Meyer je dobro utvrđen kako iz kliničkih studija na zdravim dobrovoljcima i pacijentima, tako i iz njegove upotrebe više od 30 godina kao lijeka na tržištu u mnogim zemljama širom svijeta.

Nekoliko kliničkih studija navodi štetne efekte, Općenito, nedostatak prijavljenih štetnih efekata sugerira da ih je malo, a da su prisutni vrlo neznatni. S druge strane, osnovni nivo štetnih efekata treba očekivati i uvijek je prisutan, čak i za placebo grupe u kliničkim ispitivanjima.

Najčešće prijavljeni neželjeni događaji bili su glavobolja, svrab, grlobolja, osip na koži, suha usta, akne i dijareja, bez razlike između placeba i ovog ginsenga.

Nutritivna vrijednost:

Aktivni sastojci na 15 ml:                                        

RDI%

Ginseng (Panax CA Meyer)

1250 mg

**

Sibirski ginseng (Eleuthero)

750 mg

**

Ekstrakt đumbira

600 mg

**

Vitamin C (askorbinska kiselina)

80 mg

100%

Vitamin B12 (cijanokobalamin)

250 mcg

10000%

**Dnevna preporučena vrijednost nije ustanovljena

Proizvođač se potrudio da zadovolji što širi spektar korisnika, pa se ovaj proizvod odlikuje sljedećim karakteristikama:

 • Bez GMO
 • Bez glutena
 • Pogodno za vegane
 • Bez jaja
 • Bez orašastih plodova
 • Bez laktoze
 • Bez mliječnih proizvoda
 • 100% prirodni okus i boja
 • Visok sadržaj kofeina: 100mg/15ml.

Napomena:

U slučaju zdravstvenih smetnji ili trudnoće i dojenja, konsultujte se sa ljekarom prije upotrebe. Prestanite koristiti ukoliko se pojave bilo kakve neželjene reakcije. Sadrži zaslađivač (steviol glikozide).  Preporučuje se za dob iznad 15 godina. Dodaci ishrani nisu zamjena za zdravu ishranu.

Čuvati na hladnom mjestu. Nakon otvaranja čuvati u frižideru. Upotrijebiti u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja. Čuvati izvan dohvata djece.

Doziranje: 15 ml dnevno. Za 33 dana opskrbe. Protresti prije upotrebe.

Proizvođač: Swedish Nutra, Malmo, Švedska.

 

 

 

4 recenzije za Ginseng Energy

 1. herbaswedish

  Super je stvarno, osjetim da imam mnogo vise energije. Ne mogu reci da volim okus djumbira, ali dobro me razbudi hahaha 😀 preporuka!

 2. herbaswedish

  Bgmi se lakše pregura ponedjeljak! Hvala vam! Svako dobro raja

 3. Antonija M

  Sjajan proizvod!

 4. Dizda

  Odlican proizvod! Osjeti se dejstvo poslije prvog konzumiranja

Napiši recenziju

Besplatna dostava

Bez obzira na vrijednost narudžbe, proizvode šaljemo potpuno besplatno.

Sigurna kupovina

Kupujte udobno i sigurno, bez napuštanja doma.

Štedi novac

Ubjedljivo najbolji omjer cijene, kvalitete i količine.

Certifikati kvaliteta

Swedish Nutra održava najviše standarde kvalitete, što potvrđuju certifikati.